Vrijheid

je mag eigen uitdagingen creëren en meester worden

Bij KiP mogen kinderen hun eigen keuzes maken. Die bewegingsruimte is zeker niet onbegrensd. Wat ons betreft houdt vrijheid op als een kind gevaar loopt of de omgeving verstoort. Anders gezegd: er is veel vrijheid en daarnaast zijn er regels en afspraken. En zo willen we ook met ouders omgaan. Er kan een heleboel, in overleg. Daarnaast zijn er regels en afspraken. Want zonder regels ontstaat er chaos en onduidelijkheid. En dat is voor niemand leuk. Hieronder noemen we een aantal van onze regels en afspraken.

Opvang

KiP biedt buitenschoolse opvang voor kinderen die naar de basisschool gaan. Buitenschoolse opvang betekent bij KiP dat KiP kinderen naar school brengt en dat KiP kinderen van school haalt. Dit doen we bij een aantal scholen in Borne en het brengen en ophalen doen we zoveel mogelijk met onze vaste medewerkers, soms geholpen door ouders van KiPse kinderen. Afhankelijk van de afstand tot de school en afhankelijk van hoeveel kinderen gebracht of gehaald worden, doen we dit lopend, met de bakfiets of met de auto. Elke kinderopvang heeft een maximum aantal kinderen dat opgevangen kan worden, de zogeheten kindplaatsen. KiP heeft 20 kindplaatsen, dit betekent dat we op elk moment van de dag maximaal 20 kinderen kunnen opvangen.

Kennismaking

Als je benieuwd bent of we wat voor elkaar kunnen betekenen, kun je KiP mailen of bellen. We nodigen je dan uit om vrijblijvend bij KiP een kijkje te komen nemen. In een gesprek kijken we naar je wensen en onze mogelijkheden. Op basis van het kennismakingsgesprek ontvang je van ons een (concept)overeenkomst. Via de mail kun je aangeven dat je akkoord gaat met de overeenkomst. Vervolgens ontvang je van ons een bevestigingsmail waarin we met elkaar afspraken maken rond het ondertekenen van de overeenkomst en het invullen van een aantal formulieren. Na onze bevestigingsmail ben je verzekerd van een plek voor je kind.

Overeenkomst

Op het moment dat kinderen starten op de basisschool, kunnen ze ook starten bij KiP op de bso. Bij het opstellen van de overeenkomst houden we rekening met een minimale afname van uren. Voor de voorschoolse opvang geldt een afname van 1,5 uur per keer, zijnde van 7:00 uur tot 8:30 uur. Voor de naschoolse opvang en in vakanties en op studiedagen geldt een minimale afname van 3 uur per keer. Als je kind de overstap maakt van de basisschool naar de middelbare school betekent dit dat de opvang bij KiP eindigt en dat we afscheid van elkaar nemen. Een overeenkomst voor buitenschoolse opvang loopt dus af op het moment dat je kind naar de middelbare school gaat. Wil je eerder stoppen met de opvang, dan hanteren we een opzegtermijn van 1 maand.

Reservering

Op basis van de overeenkomst reserveert KiP een plek voor je kind en wordt de factuur opgemaakt. Mochten je wensen eenmalig wijzigen, dan spijkeren we dit bij in de factuur. Eenmalige wijzigingen in de wensen, zoals door een vakantiereis, een schoolvakantie of een ander werkrooster, geef je dan uiterlijk voor de 15e van de maand daaraan voorafgaand aan ons door. Een wijziging voor de maand oktober geef je dus voor 15 september door. Horen we voor de 15e niets, dan gaan we voor de komende maand uit van de uren zoals met elkaar is afgesproken. Mocht je na de 15e toch nog een wijziging hebben, dan kan er in overleg een dag(deel) geruild worden op voorwaarde dat er dan plek is.

Betaling

De gegevens die op de 15e bij ons bekend zijn, worden verwerkt in een factuur. Tussen de 15e en de 20e van de maand ontvang je de factuur, met een betalingstermijn van 14 dagen. Bij KiP betaal je alleen voor de opvang die je maandelijks reserveert. Je betaalt vooraf, dus begin oktober is de betaling voor de opvang van oktober bij ons binnen.

Uurprijs

De kinderopvang is vrij om een uurprijs vast te stellen. Bij KiP houden we van eenvoud. Daarom hanteren we één uurtarief. We maken geen onderscheid tussen voor- en naschoolse opvang. We hebben geen hoog en laag tarief, we rekenen geen extra kosten voor flexibele opvang of vakantieopvang en ook niet voor het halen en brengen. Bij de uurprijs is inbegrepen: eten en drinken (volgens het dagritme van KiP) en vervoer van en naar school. Jaarlijks wordt door de belastingdienst het maximumuurtarief voor de bso voor het nieuwe kalenderjaar vastgesteld. Dit is ook het moment waarop KiP haar uurprijs tegen het licht houdt en een eventuele prijsaanpassing zal doen. Hierover krijg je dan tijdig bericht.
Vanaf 1 januari 2024 is KiPs uurprijs:
bso € 9,12

Toeslag

De overheid geeft een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang tot een maximaal te vergoeden uurtarief, het zogeheten maximumuurtarief. In veel gevallen heb je recht op deze tegemoetkoming, oftewel kinderopvangtoeslag. Kinderopvangtoeslag kun je aanvragen bij de belastingdienst via www.toeslagen.nl of via de app (te vinden in de app-stores onder de naam “Kinderopvangtoeslag”). Daar kun je een proefberekening maken, zodat je kunt zien hoeveel kinderopvangtoeslag je kunt ontvangen. Zo kun je duidelijkheid krijgen over hoeveel je daadwerkelijk betaalt aan kinderopvang. Voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag heb je het LRK-nummer van KiP nodig: het registratienummer bij het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen.
LRK-nummer KiP (bso): 15 204 40 24

Gegevens belastingdienst

Het aantal uren dat je voor je kind afneemt, wordt door KiP maandelijks via een beveiligde omgeving doorgegeven aan de belastingdienst. De belastingdienst hoopt met deze informatie de kans te verkleinen op een eventuele terugbetaling van teveel ontvangen toeslag of het mislopen van toeslag.

Contact met ouders

Tijdens de overdrachtmomenten bij het brengen en ophalen van je kind is er ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Allicht zijn er leuke momenten om met elkaar te delen en misschien zijn er zorgen om te delen. We vinden het belangrijk dat daar ruimte voor is. Verder bieden we twee keer per jaar de mogelijkheid om wat uitgebreider met elkaar om tafel te gaan zitten. Tijdens dit gesprek praten we over hoe het gaat met je kind: wat zien we bij KiP, waar genieten we van, wat gaat er goed en wat verdient (nog wat) aandacht. En natuurlijk is er tijdens het gesprek ook ruimte voor jouw wensen, vragen of suggesties. En is er tussendoor behoefte om met elkaar te praten, dan maken we daar graag ruimte voor.

Ritme

De gezamenlijke momenten aan tafel geven de dag ritme. Kinderen die voor schooltijd bij KiP op de bso komen, kunnen in overleg een boterham mee-eten. Na schooltijd starten we aan tafel met drinken, fruit, een koekje en een babbeltje. Rond 16:15 uur eten we een cracker aan tafel. Tussen die momenten door kunnen kinderen scharrelen, kunnen ze zelf kiezen wat ze gaan doen. Als we kinderen tussen de middag ophalen van school, op een korte schooldag, dan starten we aan tafel en eten met elkaar een broodje. Verder houden we hetzelfde schema aan als op een lange schooldag. Als je het prettig vindt dat je kind aan het einde van de middag alvast warm eet, dan kun je een maaltijd meegeven die bij ons eenvoudig is op te warmen.

KiP DOES SOCIAL

KiP is actief op social media. Op Facebook zijn we te vinden onder Kinderopvang in de Pastorie en plaatsen we foto’s die tijdens KiP-activiteiten zijn gemaakt. Op Instagram vertellen we verhalen over avonturen die we beleven samen met de KiPse kinderen. Op Instagram zijn we te vinden onder Mevrouw KiP vertelt.

Nieuwsgierig?

Meer informatie over de huisregels van KiP kun je lezen in het document KiPse Weetjes.